الــــــخـــــــــوبــــــــــة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الــــــخـــــــــوبــــــــــة


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 خبز الشريك من المأكولات الحجازية

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ضياء البروق
إدارة المنتدى
إدارة المنتدى
ضياء البروق



الأوسمة والأنواط
وسام التميز وسام التميز: 1

خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  Empty
مُساهمةموضوع: خبز الشريك من المأكولات الحجازية    خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  I_icon_minitimeالسبت أبريل 07, 2012 1:42 am

خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101741

المقادير
=====
كيلو
دقيق - كوب حليب- 6 بيض- كوب سمن - أو سمن وزيت درة - فانيليا - بشر
برتقال -كوب سكر - خميرة فورية مع ربع كوب لبن دافىء وملعقة سكر ( لاحظوا
شكل الخميرة مرتفعة ازاي)






خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101724




نضرب البيض مع السكر في الخلاط ونضيف الفانيليا
ثم نضيف الحليب ثم السمن ثم نضع الخليط في طبق العجن
ونضيف بشر البرتقال ثم الدقيق شوية شوية أنا زودت على كيلو الدقيق حوالي كوب كمان لميت بيه العجينة ولازم تكون طرية
ولاتنزعجي اذا لقتيها بتلزق في ايديك


بس لاتزودي الدقيق يادوب المقدار





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101726






نتركها حتى تختمر وهاتاخد وقت معاكي فوق الساعة ونص وهنا شكلها بعد الأختمار





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101727




نبدأ في التشكيل وكل واحدة وطريقتها ومزاجها





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101728



لفيتها بالشكل ده


خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101729





عملت شكل تاني زي البريوش


اخدت العجينة وفردتها وحطيت فواكه مسكرة وممكن تحطي زبيب




خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101730





لفيتها رول



خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101732



وحطيتها في القالب





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101733



ودي اشكال تانية





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101734


خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101735


خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101737


نسيبهم يختمروا تاني وتكوني مشغلة الفرن من الأول
ملحوظة هامة جدا جدا
=============

نظبط الفرن على 180 درجة ونضع الرف أعلى مستوى ولا نشغل الشواية تحت فقط ليه بقى لأنه بيتأثر بالحرارة بسرعة وممكن يتحرق ولابد من مراقبته كل شوية واذا لقيتيه استوى من تحت وفوق لسة تنزلي الصواني تحت خالص وتكوني طفيتي الفرن من تحت أوعي تنسيها وتشغلي الشواية علشان يحمر الوجه
لكن أنا لم أشغل الشواية استوى فوق وتحت من غير الشواية النار السفلية فقط وبالنسبة للشريك العجن والتشكيل في ناحية والأهتمام والتركيزفي الخبز ناحية تانية خالص
وبعد الأختمار نضع الصواني كما ذكرت سابقا
وآدي الشريك طلع
في منتهى الجمال
وخفيف وهش زي الكيكة والله





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101741





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101744




وهنا البريوش كأنه كيكة





خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  310320101742




منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطر الندى
عضو
عضو




الأوسمة والأنواط
وسام التميز وسام التميز: 1

خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  Empty
مُساهمةموضوع: رد: خبز الشريك من المأكولات الحجازية    خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  I_icon_minitimeالسبت أبريل 07, 2012 5:01 am

ما شاء الله روعه

سلمت يدااااك ضياء البروق على هالاكله

لا حرمنا اكلاتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ضياء البروق
إدارة المنتدى
إدارة المنتدى
ضياء البروق



الأوسمة والأنواط
وسام التميز وسام التميز: 1

خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  Empty
مُساهمةموضوع: رد: خبز الشريك من المأكولات الحجازية    خبز الشريك  من المأكولات الحجازية  I_icon_minitimeالسبت أبريل 07, 2012 6:25 pm

الطبخ عليك جهزي المريله
خذي معك اميرة تساعدك
اشكر مرورك الجميل
وردك الاجمل
تحياتي لك
عطـــــ الندى ـــــر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
خبز الشريك من المأكولات الحجازية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» أشهى المأكولات الشعبية
» بعض المأكولات من الماضي في منطقة جازان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الــــــخـــــــــوبــــــــــة :: منتدى الأكلات الشعبيه والأطباق المنوعه-
انتقل الى: